Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

23.04.2013 г.

Конфискувани 25 кг. хероин при международна полицейска акция


Днес на 23.04. 2013 г. са конфискувани 25 кг. хероин при международна полицейска акция, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Беше проведена международна полицейска операция за пресичането на канал за трафик на наркотични вещества на територията на република Румъния. В акцията реализирана под координацията на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC) в Букурещ, са участвали служители на отдел "Наркотици" на ГДБОП - МВР, Агенция "Митници" и румънската служба за борба с наркотрафика.
Действията са осъществени под наблюдението на Върховната касационна прокуратура.
В хода на съвместното раследване е установено, че румънски и албански граждани участват в канал за трафик на хероин от Турция през България за страни от Западна Европа. В рамките на операцията са задържани общо шестима души от албански и румънски произход.
При извършен обиск на микробус “Фолксваген Транспортер“, управляван от румънски гражданин, във фабричните кухини са открити 50 пакета хероин. Изяснено е, че пратката е била предназначена за Германия. 
 ...
23.04. 2013  - Добрич
от преди 3 часа
Николай Пеняшки - Плашков