Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

19.12.2013 г.

Съкровища и изложби в Националния исторически музей по празниците

Автор: Пресцентър на НИМ
Posdrav NIM 2014
На 22, 23 и 30 декември 2013 година вратите на Националния исторически музей ще бъдат отворени предпразнично за всички – входът е свободен.  
Богатата експозиция на НИМ е в пълното си великолепие пред Коледа и Нова година. В зала № 2 отново са изключителните тракийски съкровища, които се завърнаха от изложба в Москва. Наред с уникалното Панагюрско златно съкровище, ще може да видите и не по-малко изящните съкровища от Рогозен, Борово, Летница, Синеморец, Златиница-Маломирово и др., както и трите сребърни солници с позлата – изключително редки произведения от римската епоха.
Ще имате възможност да разгледате и откритата наскоро коледна изложба „Славите ли Млада Бога!”, която представя устната и музикалната традиция на пастирите в Европа, част от проекта CANEPAL от Европейската комисия по програма „Култура 2007–2014”.


поставил: Николай Пеняшки - Плашков
Медия: Аrt.liter-info.news.dobrich