Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

29.09.2013 г.

Мураками фаворит за Нобел за литература

Харуки Мураками - най-популярният в момента японски писател, е фаворит за нобеловата награда за литература тази година. Прогнозите на букмейкъри днес са 3:1 в полза на японеца. Победителят за престижното отличие ще стане ясен следващия месец в Швеция. 
Японският писател редовно е сред номинираните за приза през последните години. Мураками обаче беше фаворит и миналата година, но в крайна сметка китаецът Мо Ян го изпревари.
След японеца в момента са американката Джойс Керъл Оутс с 6:1 според залозите и унгарецът Петер Надас със 7:1.
Живеещият в САЩ през повечето време Мураками, пише за Япония и пътуванията си в чужбина, където често твори. Той е романист, а творчеството му води читателя на пътешествия във фантастичен свят.

продължете от тук: http://www.vsekiden.com

източник: http://www.vsekiden.com