Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

9.07.2013 г.

ЗА КОМПРОМИСИТЕ

Компромисите, които правим спрямо себе си, не винаги ни довеждат до желаните от нас качествени (или положителни) резултати, а често ни се случва да не се чувстваме, или да не се чувстваме комфортно. Същото важи за новоизбраното от нас място, което може да ни се струва подходящо или неподходящо.
Компромис може да си създадем относно избора за закупуване на конкретна дреха, костюм, обувки, ако нямаме такива, с цел моментна промяна на нашата визия относно конкретен момент, т.е. работна среща, среща с красива жена или други случаи изискващи конкретната промяна. Тук отварям скобата; компромис при избора на подходящия за конкретните моменти парфюм. Но съществува и много важен апостроф под формата на въпрос.
"Имаме ли необходимата финансова стабилност, за да си позволим да удовлетворим съответните наши желания, капризи, естествено и компромисите, които искаме да удовлетворим?"
За мъжете е много важно, ако им предстои среща с дамата на сърцето, да знаят кои са любимите и цветя, любимият пюрфюм или пък предпочитания златен пръстен с подходящия камък.
Драги мъже, тук се обръщам към Вас; с жените компромиси не бива! Ще ни го натякват цял живот и ще ни го изкарат много яко.
За жените; и при тях не е лесно.
Драги жени всички знаем, че сте изключително капризни в доста отношения, а също така честолюбиви, а то е много важно и трябва да бъде така, но и изключително нараними.
Така, че драги мъже внимавайте с отношението и изразните средства с които боравите при общуването с нежния пол.
Обръщам се и към жените. Всяка от Вас предполагам, че познава много или до някаква степен мъжът пленил нейното сърце и цялата и същност. Слушала е нежните любовни слова, естествено и любовните стихове на значими български и чужди майстори на любовната поезия, или пък свои,
ако му се отдава любовната поезия.
Мъжкото самочувствие се характеризира с доброто състояние на духа и увереност в собствените дейности и способности.
Основен фактор, който оказва влияние върху самочувствието на мъжете, са професионалните успехи, натрупаните финанси и разбира се одобрението от нежния пол.
Драги жени, помислете много добре, преди да нараните мъжкото самочувствие. Ще има неприятни и болезнени гръмотевици. Все едно, че Вас са наранили. :-) Това вече не компромис!
-----------
автор: Николай Пеняшки - Плашков