Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

1.05.2013 г.

"Пулсът на Южна Корея" представя съвременното изкуство на страната

15 съвременни южнокорейски артисти от всички жанрове на изкуствата идват в София специално за първото издание на "Дома арт фест" от 30 май и 9 юни.
****************************************************

"Пулсът на Южна Корея" ще представи 15 съвременни южнокорейски артисти от всички жанрове на изкуствата, които идват в София специално за първото издание на "Дома арт фест" от 30 май и 9 юни.
Събитието е част от проекта за културен обмен на фондация "Дома арт". Всяка година различна държава ще представя своите съвременни артисти в България, а в следващо издание най-добрите български творци ще бъдат показани в съответната държава.

"Идеята за фестивала се роди от моята лична емоционална привързаност към Южна Корея, невероятното богатство на културата й и поради факта, че твърде малко се знае за нея у нас", разкрива Мартина Стефанова от фондацията организатор. "Решихме да срещнем българската публика с многообразните съвременни корейски форми на...

източник: http://www.capital.bg