Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

1.05.2013 г.

Цветанов ще се откаже от имунитета си, като се запознае с "внесените доказателства"

Все още не е ясно защо прокуратурата спря цялото разследване за незаконното подслушване.
***********************

"Когато приключат изборите, и когато се внесат събраните доказателства, ще мога да преценя, на база това, което е събрано, и ще предприема действия, които съответстват на обществените очаквания". Така зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов коментира вчерашното решение на Софийска градска прокуратура (СГП) да спре разследването за незаконно разследване, защото Цветанов има имунитет, като кандидат за народен представител.
Бившият вицепремиер, цитиран от агенция Фокус, изрази готвоност да се откаже от имунитета си, но след приключването на изборите: "защото в условия на предизборна кампания всичко, което се случва на хората, им изглежда доста съмнително."
За пореден път Цветанов отхвърли обвиненията срещу него, че не е изпълнил задълженията си по Закона за СРС да упражнява контрол на служба СДОТО, която според Закона на МВР е на негово пряко подчинение: "Винаги съм се ръководил от закона. Всяко едно разрешение, което съм подписал, е след надлежно искане от заявител, прокурор или оперативна служба, с разрешение от съдия, и тогава то е идвало за подпис при министъра на вътрешните работи. Никога, по никакъв повод, не съм разпореждал незаконни СРС-та, защото това няма как да се случи, в условията, в които работи системата. Както и при възможността да бъде осъществен парламентарен контрол, който беше въведен в 41-вото Народно събрание и то по лично искане на ГЕРБ." 
Тезата на бившия вътрешен министър беше опровергана от наследника му - Петя Първанова, която вчера съобщи, че е издала заповед, която да урежда работата на мобилната техника за подслушване, т.е. до този момент не е имало действащ регламент за това във вътрешното министерство.
Подчинените са виновни
Цветан Цветанов се опита дори да прехвърли отговорността към подчинените си: "Аз знам, какво съм правил, като министър на вътрешните работи. Всичко, което съм осъществил като контрол, и като възможност за работа с колегите, е минавало през директорите на службите. Докладът, който се прави ежедневно от директорите, е точно за законосъобразността на всички тези искания, които се дават за подпис на мен."

Към този момент лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който многократно заяви, че застава зад Цветанов, не е коментирал казуса. От изтеклите миналия петък записи от дома на бившия премиер разбираме, че той е бил предупреден за резултатите от проверката в СДОТО от градския прокурор Николай Кокинов, който ръководеше проверяващия екип в МВР.

Според тезата на прокуратурата, като вътрешен министър, Цветанов не е предприел необходимите действия, за да създаде вътрешни правила за използването на мобилната техника за подслушване, която е закупена в началото на мандата на ГЕРБ със средства по инструмента Шенген.
Заради това бездействие на Цветанов са били създадени  условия за нерегламентирано подслушване и следене. Според проверката на...
 източник: http://www.capital.bg