Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

12.12.2012 г.

Литература на площ 1200 кв.м

Повече от 140 наши и чужди издателства участват в международния панаир на книгата в НДК. На щандовете им могат да бъдат открити както нови, така и по-стари заглавия. Десетки премиери и срещи с писатели са включени в програмата на панаира, в който за първи път участва Италия. Представена е още литературата на Аржентина, Норвегия, Сърбия. Почетен гост на културното събитие е Унгария, която само през тази година е инвестирала над 700 000 евро за популяризирането на книги на свои автори по света.
Настоящето издание на международния панаир на книгата е най-мащабното досега, отбеляза пред Дарик Веселин Тодоров - председател на асоциация "Българска книга", която стои в основата на събитието. Организаторите очакват поне 40 000 души да посетят изложението в НДК, което е разположено на над 1200 квадратни метра площ. От него те могат да си купят книга с отстъпка в цената от 10 до 20%.
Ето какво още обясни Тодоров: "Със сигурност голяма част от книгите са и на още по-ниски цени, например по 5 лева. Това не са бракувани, остарели или безнадеждни за продажба книги, а по-скоро такива, за които издателите са надхвърлили разумния тираж и сега имат желание да се освободят по-бързо от наличните бройки. Изданията са добри. Така че много изгодни сделки за читателите могат да се случат на панаира".
Теодора Димова, Людмила Филипова, Калин Терзийски, Милен Русков, Деян Енев, Стефан Цанев са сред българските писатели, които ще представят свои книги в рамките на панаира в...  продължете от: ZAR,BG