Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

8.10.2014 г.

Представиха стихосбирката “Молитвата на камъка” на актьора Георги Калчев

В  Огледална зала „Нели Божкова” – гр. Добрич, на 6 октомври в 18 часа беше представена новата поетична книга „Молитвата на камъка” на добричкият поет и актьор Георги Калчев пред добричката общественост. Тя е петата поредна стихосбирка на автора, който неслучайно пресъздава своите емоции и философски мисли, чрез римуваното слово.   
Организатор на премиерата на ‘Молитвата на камъка” е Община Добрич.

Георги Калчев е роден през 1958 г. в Добрич. Син е на артистично семейство – баща му е покойният актьор Калчо Георгиев, майка му – актрисата Ема Георгиева, която и до сега радва почитателите както с  театралното си изкуство  на сцената на ДТ “Йордан Йовков” редом със сина си, така и със своята поезия, като поетеса.

Георги Калчев завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" през 1985 година. Следват изяви на сцените в София, Враца и Силистра, след което започва да играе на добричка сцена, където е част от актьорския състав и до днес. Пише стихове от ученическите си години. Негови са стихосбирките „Небесен лов", „Рай в ада", „Едно крило до пролетта" и „Благослов за грешница".