Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

21.09.2014 г.

МИНЬОРИТЕ ОТ ПЕРНИК ПОДКРЕПИХА КОЛЕГИТЕ СИ ОТ БУРГАС

На пътя Перник-София в района на Драгичево имаше протест на миньори от Перник. Те подкрепиха колегите им от Бургас, които вече втори ден отказват да излязат от мината.
„Решението за протеста беше спонтанно“, заяви местният синдикален лидер в пернишката мина и заместник-председател на миньорската федерация Николай Спасов. „Подкрепяме колегите. Те стоят под земята, а никой не иска да ги чуе“, каза той. В протеста, по информация на синдикатите, са участвали между 400 и 500 души. Освен миньори, протестираха и работещите в местната „Топлофикация“. Миньорите останаха до кръстовището в Драгичево около час. Малко преди 13 часа те спряха движението по шосето.
Източник: bnr.bg
Николай Пеняшки - Плашков ..............................................Добрич