Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

12.09.2014 г.

Големият свят на малките писатели*

Когато децата пишат, възрастните трябва да четат


Ако децата ни можеха да се превърнат във възрастни за един ден, щяха да са много ангажирани с "женене и раждане"... Но пък щяха да ходят в червено и с петнайсетсантиметрови токове. В техния свят на възрастни няма да има хора, които завиждат, и убийци и, общо взето, всеки ще знае по една рецепта за сладки на цветенца. Ако можеха да избират, някои от децата ни щяха да са... домашни любимци.
Пожелахме да видим големия свят през очите на децата.

Затова помолихме няколко хлапета да пишат за каквото си искат. Малките писатели набързо предоставиха достоверна информация за ...

продължете да четете от тук:   http://www.capital.bg

източник: http://www.capital.bg