Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

13.10.2013 г.

В Япония бе регистриран абсолютен температурен рекорд за октомври

Жегата в Япония бе донесена от тропиците от тайфуна Данас, който се разсея над Японско море

В Япония бе регистриран абсолютен температурен рекорд за октомври
В Япония беше регистриран абсолютен температурен рекорд за октомври - 35,1 градуса по Целзий, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на местни медии.
Термометрите измериха тази необичайно висока за това време на годината температура в град Ниигата, на брега на Японско море, столица на едноименната централна японска префектура.
Предишният рекорд от 34,3 градуса бе измерен малко по-рано днес в Тояма, друга префектура в централната част на страната.
Времето е лятно и в други райони по японското крайбрежие, където температурите превишават 30 градуса.
В столицата Токио термометрите показват днес 30 градуса.
Жегата в Япония бе донесена от тропиците от тайфуна Данас, който се разсея над Японско море.

Снимка: ЕПА/БГНЕС