Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

25.09.2013 г.

Марин Кадиев-писател и лит. критик, довереник на Нобеловия комитет


Нобеловият комитет е поканил Марин Кадиев от Пловдив, председател на Съюза на независимите български писатели, да посочи българските номинации за Нобелова награда за литература.
.
 Марин Кадиев заяви, че писмото е получено, а крайният срок за предложение е 31 януари 2012 година. Той ще запази в тайна българските номинации, тъй като такъв е регламентът.
  „Твърдя, че в България има добра литература. Атакуват ме, че нямало добра литература и т.н., въпрос на мнение – всичко е субективно. Половината от нобелистите са на средно ниво. Това е, така решават академиците. Но критерият наистина е висок и съм благодарен за доверието не към мен, а към България и към Съюза на независимите български писатели”, каза Марин Кадиев пред Радио Фокус.
.
.
Златният медал, който се връчва на лауреата-нобелист 
.

ВЕСТНИК МАРИЦА ДАВА ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ
.
Председателят на Съюза на независимите българските писатели Марин Кадиев подготви списък за Нобелова награда по литература за 2012 г. Номинациите могат да бъдат повече от една. В срок той отговори писмено на поканата. Тя бе изпратена лично до председателя на организацията. На 4 езика - шведски, английски, френски и немски, Нобеловият комитет при Кралската шведска академия на науките отправи официалната покана. Тя гласи: “Имаме честта да ви поканим да номинирате български писател или писатели за кандидат за Нобелова награда за литература през 2012 г.”... И още: http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:157671
.

Към Пътуващият литературен проповедник: http://www.portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:157906
Към Радостите и тревогите на Марин Кадиев: http://www.portal-bg1.ning.com/profiles/blogs/4155162:BlogPost:157797
Към Мигновения с неистовия Емилиян Станев: http://www.portal-bg1.ning.com/profiles/blogs/4155162:BlogPost:157903
Към Международния творчески проект DG Енциклопедия на българите: http://www.portal-bg1.ning.com/page/dg
Страниците на писателя и литературния критик Марин Кадиев е в процес на подготовка. Моля за извинение, Н. Увалиев


източник: БЪЛГАРСКА СОЦИАЛНА МРЕЖА
Страница на МАРИН КАДИЕВ