Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

11.06.2013 г.

НИЙЛ САЙМЪН

Нийл Саймън е роден на 4 юли, 1927 г, в Бронкс, Ню Йорк. Автор на пиеси и киносценарии, един от най-поставяните американски драматурзи по целия свят, с безспорен успех на Бродуей. Започва работа като разносвач на писма в офисите на Уорнър Брадърс в Манхатън, но напуска след две години, тъй като става автор на хумористични сценарии за радиото. Саймън е номиниран 2 пъти за наградата Еми и 17 пъти за Тони. В клрайна сметка печели три пъти Тони и един път – Пулицър.

Негови са сценариите за култови бродуейски мюзикъли и пиеси като „Сладката Черити”, „Странната двойка”, „Боси в парка”, „Добрият доктор”, „Билокси Блус”, и др.

Автор е на сценарии за над 20 филма. Доктор Хонорис Кауза на няколко университета. Женен е пет пъти, има четири деца.
Една от най-честите теми в творчеството на Саймън е устойчивостта на брака. Защо двойките изпадат в кризи и възможно ли е да бъде избегната изневярата.