Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

11.06.2013 г.

"ПОСЛЕДНИЯТ ПОЛОВ АТЛЕТ" от Нийл Саймън

    На 27. юни 2013 г. от 19.00 часа в голямата зала на ТПЦ "Йордан Йовков" в гр.Добрич ще бъде представена пиесата по едноименното произведение от Нийл Саймън "ПОСЛЕДНИЯТ ПОЛОВ АТЛЕТ"

    Участват актьорите от драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен
Николай Урумов /гост актьор/, Надя Новоселска, Ива Вълкова и Красимира Кузманова
   "Една от най-честите теми в творчеството на Саймън е устойчивостта на брака. Защо двойките изпадат в кризи и възможно ли е да бъде избегната изневярата.
Можем ли да обичаме само един партньор?
Естествено ли е това?
Оправдана ли е физическата моногамия, когато липсва любов?
Има ли втори шанс за самотниците?
Героите на Саймън обикновено са "несъвършени и негероични личности, които в сърцето си са достойни човешки същества"
Историята на Барни, мъж на средна възраст - с нежна душа и никакъв опит в изневярата, но твърдо решен да се включи в сексуалната революция, преди да е станало твърде късно, е адаптирана от Саймън и в сценарий за филм, който излиза през 1972 г."