Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

21.04.2013 г.

КНУТ ОДЕГАРД, поет: Бях по-стар, отколкото съм в момента

Кнут Одегард (поет от европейска класа)
http://www.cappelendamm.no
__________________________
   Кнут Одегард е норвежки поет, автор на 35 книги, преведени на над 30 езика.
   Той е роден на 06.11. 1945 г. в гр.Молде, Норвегия, където живее и в момента, въпреки че пребивава по-голяма част от времето си в Рейкявик, Исландия. Следвал е теология и филология в университета в Осло и в Кеймбриджкия университет. Дебютирал е като поет през 1967 г. с книгата си "Мечтателят, скитникът и кладенецът".
   Одегард е носител на няколко високи национални и международни награди, сред които и наградата  за култура "Андерс Яре" (най-високата норвежка награда за литература), наградата
"Доблуг" на Шведската академия и международната награда за поезия "Ян Смрек".
 продължете от тук: http://www.dnevnik.bg