Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

25.02.2013 г.

Израелският писател Етгар Керет започва срещи с българските читатели от днес

Израелският писател, сценарист и режисьор Етгар Керет започва поредицата си от срещи с българските читатели днес в Пловдив, съобщи издателството "Жанет 45". Гостуването му е по повод излизащия днес на книжния пазар сборник с разкази "Асамтой".
Днес от 18:30 ч. "най-четеният автор в израелските затвори, най-краденият автор в израелските книжарници" ще бъде в читалището "Шалон Алехейм" на ул. "Христо Г. Данов" в Пловдив, а утре от 19:00 ч. той ще се срещне с читатели в Софийската градска художествена галерия на ул. "Гурко" 1. В сряда белетристът ще говори пред студентите от трети курс на специалност "Книгоиздаване" в Софийския университет.
Това е неговото трето посещение в страната, след като преди е представял излезлите си досега на български език "Автобусният шофьор, който искаше да бъде Бог" и "Момичето на хладилника" от поредицата на издателството "Кратки разкази завинаги".

Един от разказите може да прочетете в края на тази седмица в рубриката "Четиво", а вече онлайн е "Тувия се завръща" на сайта на "Капитал Лайт" и в новия брой на приложението.
"Асамтой" е преведена от английски на български от Милена Варзаоневцева, работила и по другите две книги. Автори на...
 продължете от тук:Дневник.Бг.