Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

18.01.2013 г.

ИМБЕЦИЛИ

Интелектуален имбецил- това е човек, който е убеден, че няма нищо в главата си(или е убеден, че ще се изхаби, ако го използва), и затова се допитва до другите "Какъв съм аз? Какво трябва да направя?" Накъде трябва да вървя? Правилни ли са моите решения? Предпочитам да гледам другите как го правят. Когато им се наложи да вземат решение, започват да разпитват наляво и надясно: "Ти какво би направил на мое място?". При всяко предизвикателство пред себе си свикват екип от съветници или познати, "които разбират от тези неща и са им минали през главата", за да мислят вместо тях. Това поведение крие рискове за околните, тъй като интелектуалните имбецили оставят погрешно впечатление, че са мили, внимателни и скромни. Благодарение на способността си да събират хора около себе си, много от тези имбецили могат да спечелят популярност и да заемат отговорни длъжности, без никога да са притежавали способностите за това.
Емоционалните имбецили
са тези, които постоянно зависят от това някой да им казва, че ги обича, че държи на тях, че са красиви или добри. Емоционалният имбецил, постоянно търси човек, който постоянно да му повтаря, че никога, никога, ама никога няма да престане да го обича. Всички изпитваме естественото желание да бъдем обичани от любимия човек, но то е съвсем различно от изискването той или тя да посвети живота си на това да ни уверява в любовта си.

Морален имбецил
- без съмнение те са най-опасни от всички. Нуждаят се от непрекъснато одобрение от обкръжението си, за да вземат решения. Моралния имбецил, е човек, който се нуждае от другите, за да има кой да му казва дали това, което прави, е правилно или не; той е постоянно зает да сверява дали каквото иска да направи, отговаря на това, което повечето хора биха направили. моралиния имбецил прекарва голяма част от времето си в размишление дали примерно трябва да смени колата си или не, да се раздели с някой или не и т.н.