Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

10.01.2013 г.

Непалският тийнейджър Хагендра Тхапа Магар получи страхотен подарък за навършването на 18 години - титлата на Гинес за най-ниския човек на света



 В средата на октомври м.г. високият едва 65,5 см премина през последни проверки под зоркия поглед на представители на книгата за световни рекорди.
Височината и теглото му - невероятните 5,5 кг, бяха проверявани в присъствието на непалски лекар и експерти на Гинес, веднъж в изправено и веднъж в легнало положение. Данните, които се взимат сутрин и вечер, били изпратени в лондонския офис за окончателна оценка.
И преди престижното отличие Хагендра се радва на огромна популярност в страната си и в родното си село до град Похара, който е популярна туристическа дестинация.
Тинейджърът се срещна няколко пъти с премиера, позира с Мис Непал и е определен за посланик на туризма.
Непалският младеж, син на продавач на плодове, мечтае да се ожени на 20-ата си година и да пътува по света в чантата на жена си.
Според специалистите обаче момчето страда от първичен нанизъм, при която продължителността на живота е около 20 години.
Хагендра не говори много, но в рядко интервю с журналисти в Похара той споделя още, че иска автомобил с дистанционно управление за рождения си ден.
През септември пък той успява да отиде до Ню Йорк, Лондон и Италия като част от рекламна обиколка. Посещението в САЩ бе организирано от Музея за странни неща на Рипли (Ripley's Believe it or not Museum), където позира до фигура в реален размер на най-високия мъж в историята - 2,72-метровият американец Робърт Уодлоу. В Италия пък той се появи на тв екранa с предишния най-нисък на планетата - китаецът Хе Пинпин, който почина през март.
Хората винаги се отнасят мило с него, молят да се снимат заедно, а това ни кара да усетим любовта, с която е обграден, споделя баща му пред АФП. При рождението си момчето е било толкова малко, че се е побирало в длан и е било изключително трудно да се къпе.
Пред Хагендра рекордът държа 24-годишния Едуард "Нино" Ернандес от Колумбия, който е само 5,1 см по-висок.
Пинпин с жената с най-дълги крака - Светлана Панкратова, и с най-високият мъж Бао Сишун
Източник: БГНЕС