Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

9.12.2012 г.

ОТНОСНО ПОВИШЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ

Ще се знае до 2-3 дни дали ще има коледни надбавки за пенсионерите. Това обяви пред Нова телевизия финансовият министър Симеон Дянков и посочи, че има как да стане пенсионерите да получат коледните си надбавки до края на декември.
Около 60% от пенсионерите получават парите си през пощата, останалите 40% - от банката, обясни министърът. Има достатъчно време до Коледа, и ако бюджетът има възможност, парите ще пристигнат при пенсионерите, добави той.
Какво ли му е на г-н Дянков, всички министри, парламент и тем подобни богаташи, задоволени и презадоволени, та сигурно не им стигат, понеже колкото повече имат, толкова повече разходи имат. Какво ги интересува народа - работници, пенсионери и майки, които едва връзват двата края, да ги залъжат с някой лев (от 15 - 25 лева). Та това е подигравка спрямо тези, които гласуват за тях и ги избират. Това безотговорно поведение няма граници.

Финансовия дефицит на Гърция не е по-зле от този на България, а техните заплати варират в границите от 711 до 2200 евро на месец, а средната - 1300 евро, имайки предвид финансовия дефицит на държавата, а пенсиите;

минималната 480 евро, средната около 1000, максималната - около 2200 евро. Коледните добавки на гръцките пенсионери е по 400 евро.

В нашата мила Родина минималната пенсия е 145 (предишното136 лв.), средната 295 лв., а максималната - 700 лв.  Минималната пенсия за инвалидност 181,25 лв.
А за българския пенсионер, който си брои стотинките няма пари за коледни надбавки. 

А за депутатите и държавните сигурно ще има.... 
Е, господа управляващи, сигурно не Ви стигат заплатите, както и на депутатите. Живейте си в палатите! Забравихте кой Ви избира!
Ще има да чакате, да Ви преизбират!!!  





Но-о-о-о, заблудени овце винаги ще има.
Всички виждаме как се оформил съвременния Бай Ганю!