Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

20.12.2012 г.

Председателят на българска офицерска легия "Раковски" прогнозира масово напускане на армията

Всякакви промени стават в нашата държава, включително премахването на задължителната военна служба. Ще дойде реда, да си кажа мнението по този въпрос.
В конкретния случай става дума относно процедурата за освобождаване на значителна част на въоръжените сили, която така или иначе е доста съкратена, отколкото при офицерите.
За съжаление сержантския състав не повярваха, че промените в Закона за въоръжените сили ще се приеме на второ четене. Въз основа на това значителна част се подават масови оставки, заради поправките в пенсионирането на военните. Трябва да се отбележи, че процедурата при освобождаване при сержантския състав е доста по-съкратена, отколкото при офицерите. 
Относно масовото "освобождаване" от армията, майор Иван Милов  на българската офицерска легия "Раковски" заяви: "За съжаление в България беше възприета силова схема, която при странен начин се наложи и премина в решение на Народното сабрание, винаги сме заявявали, че сме против такова въвеждане на допълнителни условия за пенсиониране на кадровите военослужещи".