Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

14.07.2014 г.

Червеното цвекло е панацея за 15 болести

Червеното цвекло има смайващи лечебни свойства. Той е зеленчук, познат и използван още от Хипократ, а по късно и от Парацелз за лечение на много заболявания, съобщават от испанското издание Hoy digital.
Древните гърци и римляни са го използвали за намаляване на висока температура. През Средновековието в Европа сок от цвекло е препоръчван, когато човек не е в състояние до консумира твърди храни. Римляните вярвали, че ако един мъж и една жена ядат от едно и също цвекло, те ще се влюбят. Според китайската медицина то...

продължете да четете от тук: http://www.24chasa.bg