Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

26.06.2014 г.

Габриела Цанева гостува в Русе с изложба „Състояния. Хайга“

На 27 юни, петък, от 17.30 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе ще се състои едно необичайно представяне на поетичната книга „Състояния. Хайга” (изд. „Изток-Запад“) на писателката Габриела Цанева, чрез изложба на картините, вкючени в изданието.
Стиховете в книгата ще представи поетесата Лилия Рачева, а за изложбата ще говори скулпторът Георги Радулов.
Между хайга изкуството и хайку поезията има една основна прилика – и двете се фокусират върху малките чудеса в живота. Именно тяхното съчетание представя писателката Габриела Цанева в най-новата си книга – “Състояния. Хайга”. Заглавието не е случайно – авторката, която има зад себе си десетина  книги с поезия, публицистика и белетристика, изразява...

продължете от тук: http://dariknews.bg

поставил:
Николай Пеняшки - Плашков