Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

5.04.2014 г.

Учени преизчислиха възрастта на Луната

Откритието оспорва с точност от 99,9 процента някои предишни изчисления, според които сблъсъкът, предизвикал образуването на Луната се е случил между 30 милиона и 40 милиона години след формирането на Слънчевата система – преди около 4,6 милиарда години.
Луната е започнала да се формира до 65 милиона години по-късно, отколкото показват предишни изчисления.
Това сочат данните от изследване, което използва нов метод за калкулация на „рождения ден“ на единствения естествен спътник на Земята, предадоха Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на публикация в сп. "Нейчър".
Според екип от планетолози от Франция, Германия и САЩ сблъсъкът на Земята с мегаастероид с размерите на Марс, довел до изхвърлянето на отломки в пространството и впоследствие до формирането на Луната, се е случил около 95 милиона години след....
продължете да четете от:  http://dariknews.bg/

Аrt.liter-info.news.dobrich

Николай Пеняшки - Плашков