Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

31.08.2013 г.

Предстоящи събития в страната за 1 септември 2013 г. (Агенция „Фокус”)

София.
Започва 63-та Международна колоездачна обиколка на България. Тя ще бъде открита от президента Росен Плевнелиев пред сградата на Администрацията на президента.
Първият етап от обиколката (София – Златица) ще бъде изминат за времето от 10.00 до 11.45 часа. Вторият етап ще бъде изминат за времето от 15.00 до 17.40 часа по маршрута: Златица, Пирдоп, Иганово, Сопот, Манолово, околовръстен път на Казанлък.


***

София.
От 12.00 часа на последната спирка на автобус 98 в центъра на село Железница ще се състои „Проглеждане в тъмното: разходка из Витоша”.

 

***
Бургас.
Продължава Международният фестивал на татусите Tattoo Convention Burgas в и около сградата на Нефтохимическия комбинат.


***

Бургас.
В Бургас продължава Международният турнир по спортни танци – „Купа Бургас”.


***

Казанлък.
От 17.40 часа пред хотел „Казанлък” ще се състои пресконференция и награждаване на победителите във втория етап на 63-ата Международна колоездачна обиколка на България.


***

Карлово.
В местността „Битака”, Карлово продължава традиционен есенен панаир.


***

Кюстендил.
От 09.30 часа продължава Седмият национален фестивал на старата градска песен „Пей сърце”.


***

Панагюрище.
В панагюрското село Бъта ще се проведе второто издание на регионалния фолклорен Празник на шарената сол.


***

Смолян.

Вицепремиерът Даниела Бобева ще проведе среща с бизнеса и институциите в Пампорово и Смолян. От 10.30 часа в Пампорово ще се състои среща в конферентната зала на почивна база „Орлица”. От 14.00 часа ще се състои среща с представители на бизнеса и администрацията в Областна администрация-Смолян.


***

Одеса.
Министърът на културата д-р Петър Стоянович ще посети Одеския държавен университет „И. И. Мечников”. Той ще поднесе цветя на паметника на Св. Св. Кирил и Методий и на барелефа на Христо Ботев.