Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

23.07.2013 г.

ПРЕМИЕРА НА НОВАТА КНИГА НА АЛЕКСАНДРИНА ШАХАНОВА В РУСЕ

На 27 юни 2013 г. в Клуба на културните дейци в град Русе беше представена новата мемоарна книга „С тебешир и молив” (Из спомените на една учителка) на Александрина Шаханова. Авторката е член на Съюза на свободните писатели в България. Премиерата на книгата бе организирана и проведена от завеждащите Клуба на културните дейци и от Филиала на ССП в град Русе с председател Йордан Василев. Водеща на представянето на книгата бе Гергана Василева в съпровод на пиано с пианист Гергана Вичева.                                                                             
                                                                         
Книгата е издание на изд. Авангард принт - гр. Русе, 2013 г., с художник - Огнян Балканджиев.
Редактор на книгата е поетесата Надежда Радева. В предговора на книгата, озаглавен С тебешир и молив” – мемоари или роман за сбъдването на мечтата с цената на всичко, тя пише:
С тебешир и молив” е повествование за една българска учителка. Книгата е замислена и написана като мемоари, основани на спомените на авторката за период от близо шейсетина години, спомени, свързани с професията й като учителка по български език и литература. Но това не са отделни слънчеви спомени за учителството, напротив: историята проследява житейския път на една българска учителка – от мечтата да бъде такава през „узряването” в учителската професия до помъдряването на една жена, преминала с достойнство през драматичните разтърсващи предизвикателства на съдбата...
От началото до края във всичките свои почти 300 страници разказът следва своята логика, героите – взети директно от действителността, са реално съществуващи или съществували хора, местата /села, градове и институции/, където се случват събитията, са част от днешна България. Но, макар и фактологично истинна, книгата ни...  
продължете да четете от тук: СЪЮЗ НА СВОБОДНИТЕ ПИСАТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ