Яйца, орехи, кашу, сьомга, боровинки, зеленолистни зеленчуци, шоколад, слънчогледово и ленено семе.
Различни храни повишават бодростта и пъргавината на ума. За хора,
работещи в офис по 8-10-12 часа, нутриционистът Барбара Мендез
препоръчва честа консумация на яйца, лешници, кашу, сьомга, боровинки,
зеленолистни зеленчуци, шоколад, слънчогледово и ленено семе.
За бодрост, съобразителност и пъргав ум не забравяйте:
Ядките и семките
Те
са перфектна следобедна закуска, която подобрява мозъчните процеси.
Като богат източник на омега-3 и омега-6 ненаситени мастни киселини,
плюс наличието на витамин Е, те предпазват от увреждащото въздействие на
свободните радикали. От ядките орехите са най-добри за подхранване на
интелектуалната мощ. Кашу и слънчогледовите семки съдържат
аминокиселини, които ...
продължете от :... http://ladyzone.bg
източник: http://ladyzone.bg