Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

14.01.2013 г.

РИЧАРД ЛЕЙМЪН



Ричард Карл Леймън (на английски: Richard Carl Laymon) (14 януари 1947 - 14 февруари 2001) е американски писател, роден в Чикаго.

Автор e на романи и разкази на ужасите. Получил наградата "Брам Стокър", за романа "Пътуващо вампирско шоу". Наградата Брам Стокър е получена от дъщеря му, заради неговата смърт. Публикувал много романи, в които присъстват вампири, призраци, демони и други свръхестествени същества. Романите му изобилстват от сексуални перверзии и насилие. В периода 1994-1997 в България Аполо Прес издава 6 негови книги.Това са Къщата на звяра(The Cellar),Малкаса Пойнт(The Beast House),Плът(Flesh),В тъмните гори(The Woods Are Dark),Нощно шоу(Night Show) и Лаведа(Beware).Поради слаби продажби и ограничени възможности на издателството повече книги на Леймън не са преведени в България.Така и не се намира друго издателство,което да изздеде останалите около 30 романа и 60 разкази.
 източник: Уикипедия