Здравейте и добре дошли! :)

“Не вземайте на сляпа вяра това, което сте чули. Не вярвайте на доктрини, само защото те идват от древността и са се предавали от поколение на поколение. Не вярвайте на каквото и да е, само защото то се следва сляпо от множеството. Не вярвайте на каквото и да е, само защото е било казано от древните мъдреци. Не вярвайте на истини, само защото имате пристрастие към тях или по силата на стар навик. Не приемайте за истина нещо само, защото е било изречено от някой авторитет, ваш учител, по-възрастен или по-знаещ от вас. Обмисляйте, анализирайте и проверявайте в практиката и, ако резултатите потвърждават казаното и спомагат за доброто на всички, приемете истината и я следвайте, приложете я в живота си.”
Буда

2.07.2014 г.

СОПОТ ЧЕСТВА РОЖДЕНИЕТО НА ВАЗОВ

С едноседмични празненства Сопот, родният град на Иван Вазов, отбелязва 164-та годишнина от рождението на Патриарха на българската литература.
Тази година честването е посветено и на 120-та годишнина от издаването на първия български роман „Под игото“ като самостоятелно издание.
С откриването на изложбата „Сопот – минало и настояще“ на фотографа Пламен Самуилов тази вечер започват тържествата в Сопот. Експозицията е подредена в двора на къщата музей на писателя, където по-късно ще ...


продължете от тук: http://dariknews.bg

поставил:
Николай Пеняшки - Плашков